מחפש ביטוח בריאות לך או למשפחתך? יש לנו הצעה משתלמת בשבילך!
אנחנו מתחייבים על שירות ללא תחרות ומחיר אטרקטיבי.
ליחצו לקבלת הצעה משתלמת
ביטוח בריאות, מי חייב לשלם ומי פטור?
חוק ביטוח בריאות ממלכתי שנכנס לתוקף בתחילת שנת 1995 ללא ספק חולל מהפכה בכל הקשור לביטוח הבריאות של אזרחי המדינה. בעקבות חקיקת החוק, כל תושב של המדינה הפך להיות מבוטח בביטוח בריאות וזה שינה את המצב שהיה קודם לכן. אך לא כולם חייבים לשלם את דמי הביטוח, על פי החוק. בכתבה זו ננסה לעשות מעט סדר בנושא זה.
מי חייב לשלם דמי ביטוח בריאות?
על פי החוק, כל תושב של מדינת ישראל שמלאו לו 18 ושמרכז חייו הוא בישראל (כלומר מקום המגורים הקבוע שלו הוא בישראל, מקום העבודה או הלימודים העיקרי הוא בישראל וכו'), חייב לשלם דמי ביטוח בריאות עבורם הוא יקבל מגוון שירותים רפואיים חיוניים באמצעות קופת החולים אליה הוא שייך. את דמי הביטוח משלמים עובדים שכירים דרך המשכורת שלהם (הסכום נגזר מגובה המשכורת ויורד באופן אוטומטי). עצמאים משלמים באופן עצמאי לביטוח לאומי (כפי שהם משלמים את דמי הביטוח הרגילים) וגם עבורם דמי הביטוח נגזרים מהכנסותיהם. גם מי שאינו עובד חייב לשלם דמי ביטוח בריאות, המשתנים מדי שנה. החל מתחילת שנת 2009, מי שאינו עובד ואין לו כל הכנסות ישלם דמי ביטוח בריאות מינימאליים בסך 92 ₪.
מי פטור מתשלום דמי ביטוח הבריאות?
ישנן כמה קבוצות באוכלוסיה שלא צריכות לשלם דמי ביטוח, למשל:
• עקרות בית - כל אישה הנשואה למבוטח, אשר אינה עובדת מחוץ למשק ביתה פטורה מתשלום דמי ביטוח הבריאות.
• ילדים - ילדים תושבי ישראל אשר לא הגיעו עדיין לגיל 18 מבוטחים באופן אוטומטי על ידי המדינה ופטורים מתשלום דמי ביטוח הבריאות.
• חיילים - כל חייל המשרת בשירות סדיר בצה"ל, מקבל את שירותי הבריאות שלו מהצבא ולכן אינו חלק מהחוק. חיילים אינם מבוטחים במסגרת חוק ביטוח בריאות ממלכתי ולכן פטורים מתשלום דמי ביטוח הבריאות.
• כל מי שאינו עובד ואין לו כל הכנסות (או שהכנסותיו הן פחות מ- על 5% מהשכר הממוצע במשק) ומשתייכים לאחת מהקבוצות הבאות פטורות מתשלום דמי ביטוח בריאות: אסירים או עצירים השוהים בבית הסוהר פטורים מתשלום לתקופה של 12 חודשים, עולים חדשים פטורים מתשלום לתקופה של 12 חודשים, אנשים שמלאו להם 18 ולא התגייסו לצה"ל פטורים מתשלום לתקופה של 12 חודשים (במידה ודחו את גיוסם לא יאוחר מגיל 21).